8 Eylül 2011 Perşembe

NÖROLOJİ


            Baş ağrıları, Uyku Bozuklukları, Alzheimer Hastalığı ve diğer Demans tipleri, Parkinson Hastalığı ve  diğer Hareket Bozuklukları, Multiple Skleroz, İnme, Epilepsi ve diğer bayılmalar, Baş Dönmeleri, Bel ve Boyun ağrıları, Kas ve Sinir hastalıkları gibi bir çok nörolojik hastalıkların, nöroloji kliniğimizde tanısı ve tedavisi yapılabilmektedir.
 
            Başağrıları polikliniğimizin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Kliniğimizde başağrısı tanı ve tedavisi ilgili bölümlerin işbirliği ile sürdürülmektedir. Her türlü baş ağrısının tedavisi mümkün olmaktadır. Özellikle Migren kliniğimiz içinde başarılı olarak tedavi edilmektedir. Migren için yapılan kalp tetkikleri bize migren için kesin tedavi olanağı sağlayabilmektedir.
           
            Gündüz uykululuk hali, enerji eksikliği, yorgun uyanma, tedaviye yanıt vermeyen yüksek tansiyon , çeşitli damar hastalıkları, kilo verememe belirtileri ile ortaya çıkan uyku bozuklukları kliniğimizde uyku laboratuarında araştırılmakta, tanı ve tedavisi yapılmaktadır.          

            Her yaşda görülebilen unutkanlık nedeni ve tedavisine yönelik olarak nöropsikolojik testler, görüntüleme yöntemleri hastanemizde uygulanmaktadır. Toplumda sık görülen Alzheimer hastalığının erken tanısı ve tedavisi başarı ile yürütülmektedir.

            Hareket bozukluklarından en sık görülenlerden Parkinson Hastalığı ve ayrıca tik bozuklukları, titremeler ve diğer hareket bozukluklarının tanısı takibi ve tedavisi de tecrübeli ekibimiz tarafından yürütülmektedir. Son yıllarda sıklığı artan ve her türlü nörolojik yakınmaya neden olan (çift görme, uyuşma, felç gibi) dmiyelinizan hastalıkların başında gelen Multiple Skleroz tanı ve tedavisi başarılı bir şekilde yapılmaktadır.

            Kliniğimizde beyin damar tıkanıklıklarının acil tedavisinde ilk 3 saatte acil servisimize başvuran hastalarımıza ambulans ekibinden yoğun bakım ünitesine dek entegre biçimde pıhtı eritici tedavileri uygulanabilmektedir. Bu tedavi metodu için gerekli olan tüm organizasyon; 24 saat çalışan Radyoloji ve Beyin Cerrahi ekibi desteğinin yanısıra yoğun bakım ünitesinin konu ile bilgili personeli sayesinde hastanemizde mevcuttur.
             
            Kliniğimizde yer alan dijital Elektroensefalografi ( EEG ) cihazı ile epilepsiler ve diğer bayılmalar tanınabilmektedir. Epilepsi hastalarında ilaç tedavilerinin yanısıra cerrahi tedavilerde yapılmaktadır. Epilepsilerin cerrahi tedavisi için ön hazırlık çok önemlidir.  Video-EEG monitorizasyon cihazı ile epilepsi tanı ve tedavisi  ve epilepsiye aday hastaların  nöbet odağı   tanınabilmektedir. Epilepsi dışında bayılmalara neden olan hastalıklar ilgili bölümlerle koordine olarak çözüme ulaştırılmaktadır.
           
            Her yaşta sıklıkla karşımıza çıkan Vertigo olarak baş dönmelerini tanı ve tedavisi için her türlü alt yapı ve birikim kliniğimizde mevcuttur. Tedavi başarılı olarak, gerektiğinde, ilgili bölümlerle koordine olarak gerçekleştirilmektedir.
           
            Baş ağrıları kadar sık görülen boyun ve bel ağrılarının tanı ve tedavisinde, kolaylıkla sonuç aldığımız tedavi yaklaşımlarımız ilgili bölümlerle birlikte başarı ile yürütülmektedir.

            Değişik nedenlerle gelişen kas ve sinir hastalıklarının tanı ve tedavisi için gerekli alt yapımızla kısa zamanda sonuç alınmakta ve gerekli tedbirler ile hastalığın seyri ve takibi kliniğimizde yapılmaktadır.